Ennél egyszerűbb változat nincs!
Mivel nagyon ritkán készül nálam fagyi, így nem is láttam értelmét, hogy beszerezek egy fagylaltgépet. A hozzávalókat egyszerűen csak összekeverem, majd irány a fagyasztó. Persze azért időnként átkeverem, és ennyi éppen elég is ahhoz, hogy elkészüljön ez a hűsítő finomság. Erre a hétvégére egy meggyes-joghurtos változat készült, melyet a kissé savanykás ízével nagyon jólesett már ma is kanalazgatni.

Hozzávalók:

6 db meggy ízű Danone joghurt (6x125g)
20 dkg magozott meggy
3 ek barna cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 dl víz
4 dl Hulala (vagy habtejszín)

Elkészítés:

A kimagozott meggyet tegyük bele egy edénybe, öntsük hozzá a vizet, majd adjuk hozzá a barna cukrot, és a vaníliás cukrot.

Ezután főzzük kb. negyed óráig, majd turmixoljuk le, és hűtsük ki egészen. (Mire puhára fől, a leve szinte teljesen elpárolog)

A joghurtot tegyük egy tálba, adjuk hozzá az előzőleg megfőzött, leturmixolt, és teljesen kihűtött meggyet, majd robotgéppel keverjük alaposan össze.

A Hulalát (vagy habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a meggyes joghurthoz.

Ezután tegyük be a fagyasztóba, majd fél óránként legalább kétszer-háromszor keverjük át robotgéppel, majd hagyjuk teljesen megdermedni.

Tálalás előtt kb. 20 perccel vegyük ki a fagyit a fagyasztóból, hogy kissé fellágyuljon, majd kanalazzuk fagylaltos kelyhekbe, és úgy kínáljuk.