Egy rántott húst elkészíteni nem tűnik túl nehéz feladatnak, mégis létezik 10 titok, amit a háziasszonyok 95%-a nem ismer!
1. Vastagság
A rántani való húst célszerű nagyon vékonyra, 2-3 mm-esre klopfolni, ez ugyanis sokkal ízletesebb, mintha vastag szelet húsból készítenénk!
2. Fűszerezés
Panírozás előtt sót és fekete borsot használjunk! Sokan bevetik a különböző hús fűszereket, ami nagy hiba!
3. Liszt
Igyekezzünk nullás liszttel panírozni.
4. Tojás
A tojásokhoz adjunk egy kevés ásványvizet vagy tejet és csak utána verjük fel őket. Van aki egy kis olajat is tesz bele, mert úgy egyenletesebben, szebben megmarad rajta a panir.
5. Panírmorzsa
Az igazi rántott hús finomra őrölt zsemlemorzsából áll, tehát kerüljük a durva, ropogós morzsát a panírozás során!
6. Sütés
Soha ne süssük vajban, csakis olajat, vagy forró disznózsírt használjunk!
7. Olajhoz
A felmelegített olajhoz viszont adhatunk egy kevés vajat, ami egy különleges, nagyon finom ízt ad neki.
8. Sütés
Gyakran forgassuk a hús szeleteket és a zsíradék csak éppen lepje el a hús szeletet!
9. Sütés után
Sütés után mindig hagyjuk lecsepegni a húst a felesleges zsíradéktól!
10. Trükk
Ha a húst olajjal megkened panírozás előtt, nem szárad ki a rántott hús!
0 Megjegyzések