Mennyei finom ez az áfonyás fánk, ennél jobbat eddig még nem ettünk. Amióta rátaláltunk erre a receptre, egy héten többször is elkészítjük.
Ha nincs otthon áfonya, más bogyós gyümölccsel is helyettesíthetjük!

Hozzávalók:

1 csésze liszt
⅓ csésze porcukor
¾ teáskanál szódabikarbóna
¾ teáskanál sütőpor
½ csésze joghurt
1 tojás
1 teáskanál vanília kivonat (vagy 10 gramm vanília por)
250 gramm áfonya

Elkészítés:

1. Keverjük el a lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot, és a sütőport.

2. Egy másik tálban keverjük el a vanília kivonatot, a joghurtot, és a tojást.

3. A két tál tartalmát lassan keverjük össze, majd adjuk hozzá óvatosan az áfonyát is. Ha nincs áfonyánk, bármilyen más bogyós gyümölcsöt használhatunk.

4. Olajozzunk, és lisztezzünk ki egy sütőformát, töltsük ⅔-ig meg mindenik lyukat, süssük 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig.

5. Mikor kivettük, szórjuk meg porcukorral!