Egyszerű és gyors előétel, de akár egy tartalmas leves mellé kísérőként is megfelelő lehet.
600 g csirkemell filé
6 közepes db burgonya
175 g tejföl
250 g tehéntúró
3 közepes db lila hagyma
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál petrezselyem
Elkészítés
A burgonyát hosszanti irányba kb 1-1.5 cm vastag karikákra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, sorban egymás mellé.
A tejfölt, a túrót zúzott fokhagymával, sóval és borssal, illetve szárított vagy friss petrezselyemzölddel elkeverjük, és minden burgonya karikára helyezünk belőle.
A lilahagymát félkörökre vágjuk, és a túrós masszára helyezzük.
A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és megkenjük olajjal (vagy egy tálban az egészet összekeverjük sóval, borssal, olajjal). Majd minden burgonyára helyezünk belőle.
Közepes lángon készre sütjük (40-45 perc).
0 Megjegyzések