Az a legjobb ebben a receptben, hogy nem csak egészséges és finom, hanem iszonyatosan egyszerű is. Elég hozzá egy mikró, és mosogatni is alig kell.
Hozzávalók / 2 adag
2 db édesburgonya (körülbelül 350g-os)
6 dkg angolszalonna (lehet több is)
60 g cheddar sajt
80 g tejföl (12%-os)
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
chili ízlés szerint
Elkészítés
Az angolszalonnát kis darabokra vágjuk, és (mikróban) megpirítjuk, majd félrerakjuk.
Az édesburgonyákat megszurkáljuk villával, hogy a gőz távozhasson belőlük, majd mikrohullámú sütőben, magas fokozaton 8 percig mikrózzuk, félidőnél megfordítva őket.
Az így „megfőtt” édesburgonyákat a hosszabb oldaluk mentén félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk, amennyire lehetséges, vigyázva, hogy a héjaknak megmaradjon a tartása – hiszen ezekbe rakjuk majd vissza a tölteléket.
A kikapart húst villával összetörjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a tejfölt, az angolszalonnát és a fűszereket, majd az egészet összekeverjük.
A keveréket visszatöltjük az édesburgonyahéjakba, és még két percre berakjuk őket a mikróba.
0 Megjegyzések