Maga egyszerűségében, mégis intenzív ízvilágával teljes élményt nyújt. Egyszerre köret és főétel.
Hozzávalók / 2 adag
A töltött burgonyához
4 db burgonya (sütnivaló)
20 dkg csirkemell filé
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
chili ízlés szerint
krumpli fűszersó ízlés szerint
2 ek tejföl
15 dkg sajt (reszelt)
A tepsi kikenéséhez
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A burgonyákat megmossuk, levágjuk a tetejét, a közepét kikanalazzuk, és fűszersóval bedörzsöljük.
A csirkemelleket feldaraboljuk, sóval, borssal, köménnyel, chilivel, és kevés tejföllel összedolgozzuk. Én aprítógépben szoktam.
A sütőt előmelegítjük.
A burgonyákat megtöltjük a hústöltelékkel, és a sütőlap alját beolajozzuk.
A kalapokat is mellé tesszük megsülni.
Amikor már szinte kész, megszórjuk sajttal, megvárjuk, míg megsül rajta.
- Előételek
- Főételek
- Desszertek
- Levesek
- Saláták
- Receptkereső
- _Saláta
- _Tapas
- _Savanyúságok
- _Pörköltek
- _Édes krém
- _Befőttek
- _Köretek
- _Lángos
- _Töltött zöldségek
- _Muffin
- _Lekvárok-dzsemek
- _Kelt tészta
- _Sós krémek
- _Pogácsa
- _Szószok
- _Pizza
- _Sós süti
- _Halételek
- _Italok
- _Fánk
- _Aprósütemény
- _Kenyerek
- _Édes keksz
- _Bonbonok
- _Szendvicsek
- _Péksütemények
- _Fagyi
- _Felfújtak
- _Rétesek
- _Kuglófok
0 Megjegyzések