Semmi különös, a húsvéti sonka maradékának egy felhasználási módja. Én a maradék sonkafőző lében főztem meg a krumplit - nem bántam meg! :)

Hozzávalók / 4 adag


15 dkg kötözött sonka (főtt, maradék)
4 db burgonya (nagyobb)
120 g tejföl
15 dkg sajt (én gruyeret használtam, de füstölt, trappista, ementáli is mehet)
2 tk mustár
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
2 db tojás

Elkészítés

A krumplikat megfőzzük. Próbáljunk meg nagyobb és egyforma, nem szétfövő típust választani.
Ha kész, hagyjuk, míg egy kicsit kihűl.
Közben vágjuk kis kockákra a főtt sonkát, reszeljük le a sajtot. Tegyük félre. A tejfölt keverjük ki a tojásokkal, majd adjuk hozzá a sajtot és a sonkát. Borsozzuk, a sózáshoz viszont előbb kóstoljuk.
A kicsit kihűlt krumplikat vágjuk félbe, vájjuk ki a közepét. Egy kicsit adjunk belőle a masszánkhoz, de előbb törjük össze villával.
Töltsük vissza a krumplikba, és tegyük előmelegített sütőbe. 15 perc múlva húzzuk ki, szórjuk meg a maradék sajttal, majd grillezzük a tetejét még 5 percig, amíg szépen rá nem pirul.