Az én muffinformáimmal úgy, hogy 3/4-ig töltöttem őket, 30 db lett.
Hozzávalók: / 12 adag

Tészta
2 db tojás
375 g finomliszt
375 g tejföl
350 g nutella (egyéb olcsóbb csokikrém is jó)
0.5 kávéskanál só
1 csomag sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
150 g vaj
1 citromból nyert citromhéj
200 g cseresznyebefőtt (elhagyható)

Krém
300 ml növényi habtejszín (édesített)
0.5 citromból nyert citromlé
2.5 ek tejföl
10 g dekorgyöngy (opcionális)

Elkészítés:

Tészta
A csokikrémet a puha vajjal, a tojásokkal és citromhéjjal jól elkeverjük, míg egynemű nem lesz. A száraz Hozzávalók:at szintén jól összedolgozzuk.
A vajas csokikrémhez adagolunk a lisztes keverékből, valamint a tejfölből, majd kavarunk párat, aztán megismételjük a műveletet, mígnem egy egynemű masszát kapunk (ekkor kevertem bele a lecsepegtetett cseresznyekompótot is).
Szilikonos muffinformákba kanalazzuk a masszát, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. De végezzünk tűpróbát!
Krém
Míg hűlnek a muffinok, elkészítjük a krémet: felverjük a tejszínhabot, ízesítjük a citromlével, majd lágyítjuk a tejföllel. Tortadíszítővel a muffinok tetejére nyomunk a krémből, és tortadarával dekorálhatjuk.