Párom húga kérte egyszer születésnapjára ezt az ételt, akkor ismertem, és szerettem meg. Az Elkészítése egy kicsit körülményes, de az eredmény megéri a fáradságot.
Hozzávalók / 4 adag

8 közepes db burgonya
500 g darált sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
1 dl víz
2 db babérlevél
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj
8 ek tejföl


Elkészítés

A kikapart krumplibél (olyasmi állagú, mint a tört krumpli) felét hozzákeverjük a pörkölthöz, hogy a töltelék elnyerje a megfelelő állagot. (Botmixerrel lehet egy kicsit pépesíteni a masszát, hogy a nagyobb húsdarabokat szétszedjük, de ez nem szükséges.)
A tölteléket a krumplikba halmozzuk, közepesen púposra töltve őket. (Ha sótlan lett a krumpli, a töltelék előtt még meg lehet sózni a "kumplicsónakok" belsejét.)
Egy tepsit kiolajozunk, majd a csónakokat egymás mellé rakjuk.
Előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütjük, vagy amíg a töltelék teteje meg nem pirul. (Én gázsütőben, közepes lángon sütöttem.