Párommal készítettük el egy este vacsira, nem gondoltuk, hogy ennyire finom és laktató lesz! :)
Hozzávalók / 2 adag

2 db burgonya (nagy)
1 db vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
4 ek tejföl
5 dkg sajt
2 dkg vaj (pici)
só ízlés szerint


Elkészítés

A kruplikat héjában sós vízben megfőzzük.
Közben a vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk, és egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a tejfölt.
A megfőtt krumpli tetejét levágjuk, a belseját kikaparjuk, és azt is hozzákeverjük.
A sajtot megreszeljük, és a felét a töltelékhez keverjük, picit megsózzuk.
A "sapkákat" pici vajjal megkenjük.
Megtöltjük a krumplikat, majd előmelegített sütőbe tesszük, a levágott "sapkát" is (kb. 5-ös fokozaton fél órát sütjük, de ez a mérettől is függ, akkor jó, ha már elkezd pirulni a teteje, oldala).
Ha megsült megszórjuk a maradék sajttal, és már fogyaszható is!