Megpróbáltam feldobni a köretet egyik délután és ez lett belőle.
Hozzávalók / 2 adag
5 közepes db burgonya
2 nagy db gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 db tojás
0.25 db zeller
1 ek olívaolaj
10 dkg ementáli sajt
0.5 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db babérlevél
Elkészítés
A krumplikat megmossuk, félbevágjuk és egy evőkanál segítségével kikaparjuk a közepüket, akárcsak egy tökkel tennénk.
A kikapart krumplit sós vízben egy babérlevéllel puhára főzzük, majd egy kis vajjal és sóval összetörjük.
Külön edénybe teszünk egy tojást és keményre főzzük
A hagymát megpirítjuk olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, zellert és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, petrezselymet szórunk rá.
A kikapart krumplikat egy kis olajjal megcsurgatva "elősütjük majdnem kész" állapotra.
A törtkrumplit összetörjük a kis kockákra vágott főtt tojással, majd a gombás raguval is. Végül a töltelékkel megtöltjük a kis krumplicsónakokat, a tetejüket meglocsoljuk egy pici olajjal, és rászelünk egy -egy csík sajtot.
Sütőbe tesszük és magas hőfokon (hogy ne száradjon ki) a sajt pirulásáig sütjük.
0 Megjegyzések