Karácsony után amikor már nem kívántunk semmi húsos dolgot, csak valami egyszerűt és könnyűt, akkor készítettem el a családnak a töltött krumplit görögsalátával.
Hozzávalók / 3 adag
6 közepes db burgonya
5 dkg vaj
1.5 dl tejföl
15 dkg trappista sajt (füstölt, reszelt)
petrezselyem ízlés szerint
1 nagy fej lila hagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek vaj (a sütőtál kikenéséhez)
Elkészítés
A burgonyákat alaposan megsikáljuk.
Feltesszük egészben héjastól sós vízbe főni.
Kihűlés után kettévágjuk, közepét kikaparjuk egy tálba.
A hagymát megpucoljuk és finomra vágjuk, a petrezselymet szintén.
A burgonyát összetörjük, és összekeverjük a többi hozzávalóval, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal.
Ha a mennyiség megkívánja, tehetünk bele több vajat vagy tejfölt.
Tetejüket alaposan megszórjuk sajttal.
Kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük, ropogósra sütjük.
0 Megjegyzések