Ha imádod a rántott cukkinit, de már unalmas a szokványos módja... akkor készítsd el így... ajánlom még figyelmedbe Mozzarellával töltött rántott cukkinipárnácskák receptemet... változatos, nagyon finom, különleges módjai a rántott cukkininek... próbáld ki, nem bánod meg...
Hozzávalók: / 3 adag
Cukkinikorongok
2 közepes db cukkini (nagyobb átmérőjű)
só ízlés szerint
1 bögre finomliszt
1 bögre zsemlemorzsa
4 db tojás (felverve, sózva)
Fasírthús
50 dkg darált sertéshús (én combot daráltatok, nem zsíros)
1 db tojás
6 gerezd fokhagyma (átnyomva)
fasírt fűszerkeverék ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
majoranna ízlés szerint
köménymag ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1 kis db vöröshagyma (lereszelve)
2 szelet kenyér (ízlés szerint - vízben áztatva, jól kinyomkodva)
5 dkg füstölt sajt (apró lyukú reszelőn lereszelve)
só ízlés szerint (csak óvatosan)
Sütőzsiradék
Minden fázishoz
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
Cukkinikorongok
Első lépésként megmossuk a cukkiniket, levágjuk a végeiket, s felszeleteljük körülbelül 1-másfél centi vastagságúra.
Minden korong belsejét egy pogácsaszaggatóval kivágjuk, a kivágott kis korongokat egy tálkába külön tesszük - nem hagyjuk kárba veszni. Úgy kell a közepét kivágni, hogy körben körülbelül 1 centis vastagságú maradjon a korong széle!
A nagy, lyukas korongokat is és a kivágott kicsi korongokat is besózzuk, félretesszük, amíg elkészítjük a fasírozottat.
Ha elkészült a hús, a masszából csippentünk, minden nagy korong közepét betapasztjuk vele. Ha mindegyikkel végeztünk, bepanírozzuk a töltött korongokat (lisztbe, sózott tojásba, zsemlemorzsába mártjuk), s közepesen forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A kis korongokat is - amit kivágtunk a nagy közepéből - bepanírozzuk, kisütjük.
Lehet tálalni melegen tetszőleges körettel - burgonyapüré, hagymás burgonya, steak burgonya, s még sorolhatnám, de rizskörettel is kiváló, mindenkinek az ízlésére van bízva!
Mivel hidegen és melegen is isteni, így hidegen franciasalátával, majonézes burgonyasalátával, tetszőleges salátákkal, mártogatósokkal, de egyszerűen magában vagy friss kenyérrel, hozzá paradicsommal, paprikával, uborkával - nem sorolom tovább - fogyaszthatjuk! Mindenképpen isteni, csak ajánlani tudom! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! Érdemes! :)
Fasírthús
A darált húst az összes hozzávalóval jól összedolgozzuk, legvégén adjuk hozzá a reszelt füstölt sajtot.
Tulajdonképpen itt mindenki a saját, jól bevált fűszerezését használhatja! Ami talán új, az a füstölt sajt, mely egy plusz ízt ad neki, nagyon ajánlom bele!
Ezután lehet összeállítani a cukkinikorongokat!
0 Megjegyzések