Volt itthon egy egész ponty, és gondoltam, megsütjük, neten merítettem kis ötletet, majd kicsit átdolgozva ez lett az eredmény. Jó étvágyat!
Hozzávalók / 4 adag

3 kg ponty
2 ek fűszerpaprika
12 gerezd fokhagyma
2 dl napraforgó olaj
75 ml víz
só ízlés szerint


Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, zsigereljük, fejét és farkát eltávolítjuk, az egyik oldalát a gerincig 1-2 cm-enként bevagdossuk, majd kívűl-belül megsózzuk.
Utána a fokhagymákat megtisztítjuk, összetörjük, majd a pirospaprikával összekeverjük. Ezek után a vágatokba betöltjük.
A tepsibe vagy jénai tálba beleönntjük az olajat és a vizet, majd rátesszük a pontyot. 40-45 perc alatt elkészül, közben 5 percenként locsolgassuk meg saját szaftos levével.
Héjában sült burgonyával és csemegeuborkával isteni, de bármivel fogyasztható, ki mit szeret, vagy éppen mi van otthon.