Balatoni emlék a finom sült hekk. 
Hozzávalók / 4 adag

Fóliás burgonya
100 dkg burgonya
20 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
só ízlés szerint
3 dkg petrezselyem
négyszínű bors ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma
2 db újhagyma

Hekk sütve
120 dkg hekk hal (haltörzs)
10 dkg finomliszt
1 dkg fűszerpaprika
3 dkg só

Sütőzsiradék
Hekk sütve
5 dl napraforgó olaj


Elkészítés

Fóliás burgonya
A burgonyát megmossuk, és fóliába csomagoljuk. 170 fokon sütőben megsütjük, kb. 25 perc alatt.
A túrót a tejföllel elkeverjük. Hozzárakjuk a sót, tört színes borsot, a finomra vágott petrezselymet és újhagymát, valamint a fokhagymát.
A burgonyákat, ha megsültek, keresztbe vágjuk a fóliával együtt, és a túrómártást belekanalazzuk.
Hekk sütve
A halat megmossuk, tisztítjuk és beirdaljuk. Sózzuk kívül és belül, ízlés szerint. Állni hagyjuk kb. fél órát, hogy a só átjárja.
A lisztbe elkeverjük a pirospaprikát.
A halat belisztezzük, és forró olajban kisütjük.
Burgonyával tálaljuk.