Tévében láttam hasonló ételt, lazaccal készült. Én ördöghalat sütöttem hozzá, nagyon finom, tömör húsa van.
Hozzávalók / 2 adag

A halhoz
40 dkg ördöghal (vagy lazac, nyelvhal, lényeg, hogy tömör húsa legyen)
4 dkg vaj
20 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
0.5 közepes fej vöröshagyma
1.5 dkg zsemlemorzsa
1 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A tésztához
20 dkg finomliszt
12 dkg vaj
1 dl víz
1 késhegynyi só
1 db tojás (a tészta kenéséhez)

Elkészítés

A halfiléket besózzuk, és kevés olajon mind a két oldalukon átsütjük. Félretesszük, és megcsináljuk a tölteléket.
A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockázott gombát, és lepirítjuk. Majd rátesszük az aprított petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tűzről lehúzzuk, és hozzákeverjük a tojást, majd a zsemlemorzsát. Hagyjuk hűlni, míg a tésztát elkészítjük.
A tésztához  egy tálban összegyúrjuk a lisztet és a vajat. Késhegynyi sót feloldunk 1 dl vízben, a tésztára öntjük, és gyorsan eldolgozzuk, majd a tésztát 15-20 percre a hűtőbe tesszük pihentetni. Két részre osztjuk,  és kb. fél cm vastag  téglalapra nyújtjuk.
Elfelezzük a gombás tölteléket, és a tésztalapokra kanalazzuk, majd erre a masszára helyezzük a megsült halfiléket. A tészták szélét megkenjük tojással, majd szépen összehajtogatjuk. (Szép csomagot kapunk.) Kívülről is megkenjük tojással, és sütőlapra helyezve a csomagokat előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Bármilyen halhoz illő mártást adhatunk hozzá.