A spenót nem csak főzeléknek nagyon finom, hanem párolva, köretként is. :)
Hozzávalók: / 4 adag

60 dkg pulykamell
50 dkg spenót
30 dkg csiperkegomba
1 db pritaminpaprika
4 db tojás (tükörtojásnak megsütve)
4 gerezd fokhagyma
30 g só
1 kk bors
2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, és egy serpenyőben kevés zsiradékon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Sóval, borssal ízesítjük.
Egy másik serpenyőben a spenótleveleket megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, sóval, borssal, zúzott fokhagymával gazdagon fűszerezve. Mikor már a spenót és a gomba is megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott pritaminpaprikát, és épphogy beleforraljuk az ételbe.
Tálaláskor a tányérra halmozzuk a köretet, rá vagy mellé a hússzeleteket, amire 1-1 darab tükörtojást teszünk.