Ez a nyár legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető étele!
A padlizsán, kitűnő forrása az A vitaminnak, a rostoknak, és a folsavnak. Ugyanakkor erős az antioxidáns hatása, és kitűnő a szív egészségére.

A padlizsán fogyasztásának előnye, hogy segít a testsúly szinten tartásában, a gyulladásos és krónikus betegségek kialakulásának megelőzésében, és energiával látja el a szervezetet. A padlizsánkrém évszakfüggő recept, így akkor érdemes fogyasztani, amikor bő a termés. Az állaga könnyű, krémes és rendkívül ízletes.

Padlizsánkrém receptje

A padlizsánkrém felszolgálható előételként is. Íze hasonló a padlizsán salátához, de az állaga különlegesen krémes, akár egy csokoládéhabé.

Hozzávalók:

- 3 darab közepes padlizsán
- egy fej apróra vágott hagyma
- egy fél citrom frissen facsart leve
- 4 kanál olívaolaj
- só, ízlés szerint
- apróra vágott petrezselyemzöld.

Válasszunk friss, fényes, mély lila színű padlizsánokat a sütéshez. A hagymát ízlés szerint fokhagymával is helyettesíthetjük.

Elkészítési javaslat:

A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és sülni tesszük. Kétféleképpen süthetjük: nyílt lángon, a kályha tetején vagy sütőben.

A kályha tetején: Hogy a meleg hatására ne durranjanak szét, a padlizsánokat sütés előtt szurkáljuk meg fogpiszkálóval, Majd egy vékony lemezt helyezünk a kályha nyílt lángja fölé és helyezzük rá azokat. Nagy lángon sütjük, amíg feketés színük nem lesz. Ha levettük a kályháról azonnal megtisztítjuk az égett héjától, lemossuk és lecsöpögtetjük 1-2 órán keresztül.

A sütőben: A megmosott, szárazra törölt padlizsánokat egy sütőpapírral kibélelt tálcára helyezzük, megszurkáljuk és 50 percre a sütőbe tesszük. Ha megsült, kettőbe vágjuk, és egy kanállal kiszedjük a húsát, majd ugyanúgy lecsöpögtetjük.

A megsült padlizsánt, az apróra vágott hagymát, a petrezselyemzöldet, a citromlevet és az olívaolajat a konyhai robotgépbe tesszük, és krémes állagúra pépesítjük. A végén sóval ízesítjük.