Azóta mindig ezt kéri a család!
Hozzávalók:
zsírszalonna
1 liter víz
1 bögre só
3-4 levél babér
egész fekete bors
1 vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
őrölt bors
Elkészítés:
1. A szalonnát tegyük tálba
2. Megcsináljuk a pácot: egy liter vízbe keverjük a bögre sót, hozzárakjuk a babérleveleket, az egész borsot és a meghámozott hagymát egészben. A levet felforraljuk és forrástól kezdve egy percig főzzük.
3. Az így készült pácot ráöntjük az edényben letett szalonnára és a tetejére valami nehéz tárgyat teszünk.
4. Langyos hőmérsékleten tartjuk 3-4 napig.
5. Ez után kivesszük a szalonnát a levéből, leitatjuk róla a vizet, majd bedörzsöljük a fokhagyma nyomón áttört fokhagymával és őrölt fekete borssal.
6. Hűtőben tároljuk.
0 Megjegyzések