Az édes gyümölcsös-joghurtos krémhez nagyon jól illik a lekváros piskótatekercs - egy szeletnél garantáltan nem lehet abbahagyni.
Hozzávalók:

26 cm-es piskótalaphoz:
8 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
8 dkg porcukor
1/2 cs vaníliás cukor
2 db tojás (nagy)
1 ek forró víz
csipet só

a lekváros piskótatekercshez:
12,5 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
12,5 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
4 db tojás (nagy)
2 ek forró víz
csipet só
egy kisebb üveg sárgabaracklekvár

a joghurtos-gyümölcsös töltelékhez:
4 db epres Danone joghurt (4x125 gramm)
25 dkg mascarpone
3 dl Hulala (v. habtejszín)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
10 dkg szeder
10-15 dkg áfonya

Elkészítés:

A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra.

Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük tovább még kb. egy percig.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra.

Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük tovább még kb. egy percig.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.

Egy 37x32 cm-es gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk el rajta a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük készre a piskótát. (Én légkeverésnél 160 fokon, 13 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve borítsuk a tésztát egy enyhén lisztezett sütőpapírra, majd húzzuk le róla a sütőpapírt, és a forró tésztát kenjük meg a lekvárral.(a forró tésztára kenjük rá a lekvárt, akkor jó szaftos lesz a piskóta)

Ezután tekerjük fel, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk fel szép egyforma vékony szeletekre. (Én kb. 1 cm-es szeletekre vágtam fel.)

A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a joghurtot, és a mascarponét, majd keverjük simára. (Ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.

Ezután adjuk hozzá a joghurtos keverékhez, és szintén keverjük simára.

A Hulalát (vagy habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. Keverés közben adjuk hozzá a szedret és az áfonyát is.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy az oldalát is befedje, majd helyezzük bele a piskótalapot.

Ezután rakjuk ki körbe a felszeletelt lekváros piskótatekerccsel, majd öntsük bele a joghurtos-gyümölcsös tölteléket.

Ezután tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy a töltelék teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint díszítsük a gyümölcsökkel, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.