Remek tízóraira is - kicsiknek, nagyoknak egyaránt.
Hozzávalók:

50 dkg aszaltgyümölcs és csonthéjasok, magvak keveréke ízlés szerint
10 dkg aszalt datolya és ribizli keveréke
1 pohár zabpehely (kb. 2 dl)
kb. 2 dl frissen facsart narancslé (vagy más 100%-os gyümölcslé)

Elkészítés:

A magvak, aszaltak, csonthéjasok keverékét aprítógéppel összeaprítottam, aztán hozzáöntöttem a zabpelyhet (ezt nem kell aprítani). Ráöntöttem a gyümölcslevet, majd alaposan összekevertem.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, majd 170 fokon 20-25 percig sütöttem, míg a teteje megpirult. (Ettől nagyon finom pirult magíze lesz. Mennyei!)

Amikor kihűlt, felszeleteltem és olvasztott csokival végigcsurgattam (Elhagyható).