Pillanatok alatt összeáll a tésztája, és egyáltalán nincs macera vele.
Hozzávalók:
20 dkg vaj
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 kávés kanál vanília kivonat
fél csapott kávés kanál só

a töltelékhez:
7 dkg darált dió
kb. 2 evőkanál sárgabarackdzsem

a díszítéshez:
étcsokoládé

Elkészítés:

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzátesszük a porcukrot, sót, vaníliás cukrot, és alaposan összegyúrjuk. A tésztát több órára hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a diót összekeverjük a lekvárral, majd a tésztából egyforma gombócokat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük, karalábévájó kanál homorú részével mélyedéseket nyomunk bele, majd megtöltjük a lekváros dióval.

170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük (nem kell, hogy színt kapjon, de meg kell várni, amíg teljesen kihűl).

A felolvasztott csokoládét műanyag zacskóba töltjük, a sarkára pici lyukat vágunk, és csíkokat húzunk a kekszekre.