A mai grillparty vendégei között un. 600 Kcal diétán lévő vendégem is jött, gondoltam, a csípős csirkemell mellé valami olyan köretet készítek, ami olcsó és finom, ugyanakkor megfelel az ilyen szigorú elvárásoknak is, tekintve a paradicsom igen alacsony energiatartalmát : 18 Kcal/100g, illetve a szervezetre gyakorolt jótékony hatásáról nem is beszélve. Végül és nem utolsósorban a kiskertünkben javában terem a sokféle ízletes paradicsom!
Hozzávalók / 6 adag

2 kg paradicsom
1 közepes db lila hagyma
1 csokor petrezselyem
2 db zellerlevél
2 ek ecet
bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés

Éles késsel felkarikázzuk a paradicsomokat. A hagymát apróra, a petrezselymet és a zellert szintén apróra vágjuk.
A paradicsomkarikákat rétegezzük, majd sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, hagymával megszórjuk, majd dobunk rá petrezselymet illetve zellert. Pár csepp ecettel meglocsoljuk (balzsamecet is lehet), azután mehet a következő réteg mindaddig, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére dísznek tehetünk pár cikkelyre vágott paradicsomot is. Hűtőben érleljük pár órát, azután büszkén felszolgáljuk!
Aki nem fukarkodik a kalóriákkal, az pár csepp olívaolajat is locsolhat a rétegek közé!