Másnap a legfinomabb, ha kicsit már összeértek az ízek! Igen laktatós darab, tényleg elég egy tányér is belőle. :)
Hozzávalók (4 személyre)

60 dkg füstölt csülök,
15 dkg fejtett bab vagy tarkabab (Többféle babból is készülhet, de a főzési idejük eltérő lehet!)
40 dkg savanyú káposzta,
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma,
5 dkg zsír,
5 dkg liszt,
3 dkg tejföl,
1 babérlevél,
csípős paprika (ízlés szerint)

Elkészítés

Feltesszük főni az előzőleg hideg vízben áztatott csülköt, majd kb. egy óra múlva hozzáadjuk a babot, és lassú tűzön puhára főzzük.
Külön vízben a babérlevéllel félig megfőzzük a savanyú káposztát, majd a bableveshez öntjük, és együtt megfőzzük.
Vöröshagymát pirítunk, fokhagymával pirospaprikával barna rántást készítünk, ezzel sűrítjük a levest.
Ételízesítővel, tejföllel, sóval, csípős paprikával fűszerezzük, és a hússal együtt tálaljuk.