Egy igazi amerikai süti, rengeteg kólával és kakaóval.
Hozzávalók / 12 adag
A sütihez
500 g finomliszt
200 g cukor
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
3.3 dl kóla
200 g vaj
50 g cukrozatlan kakaópor
2 db tojás
1.2 dl író
A mázhoz
3.3 dl kóla
100 g vaj
30 g cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál vanília kivonat
1 tk só
200 g porcukor
Elkészítés
A sütihez
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sót, majd félretesszük.
Egy lábasban felforraljuk a kólát a vajjal és a kakaóval, majd elkeverjük benne a tojást és az írót.
A kólás keveréket a lisztes tálba öntjük, és massza állagúra keverjük.
Kivajazunk egy tepsit, a masszát elegyengetjük benne, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Mielőtt kivesszük, szúrópróbát végzünk rajta (ha nem ragad rá a tészta, akkor megsült belül is).
Amíg a sütemény a sütőben van, elkészítjük a mázat.
A mázhoz
Egy lábasba öntjük a kólát, és 10-15 perc alatt felére redukáljuk a mennyiséget.
Hozzáadjuk a vajat, a kakaót, a vanília kivonatot és a sót, elkeverjük, még egyszer felforraljuk, majd elkeverjük a porcukorral.
A mázat lehűtjük, ráöntjük a sütire, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Tejszínhabbal, koktélcseresznyével díszíthetjük.
0 Megjegyzések