Ezzel a kajával a maradékoknak adhatsz új életet! Mehet bele a rizs, a sült hús, bármilyen zöldség, sőt még savanykás gyümölcs is. A fűszerezés is rajtatok áll, viszont ezt a csirkés-csicseriborsós, kicsit keleti variációt én nagyon csípem!
Hozzávalók / 2 adag
200 g rizs
1 kávéskanál só
1 csipet sáfrány
1 marék mazsola
3 db sült csirkecomb
3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál római kömény
1 kávéskanál koriandermag
fekete bors ízlés szerint
1 kávéskanál kurkuma
400 g csicseriborsó
100 g piros ribizli
1 csokor petrezselyem
1 csokor koriander
50 g földimogyoró
10 dkg sült hagyma
4 dl víz
Elkészítés
Ha van maradék főtt rizs, akkor használjuk azt, ha nincs, akkor bő vízben (mint a tésztát) főzzünk egy adagot sóval, csipet sáfránnyal és egy marék mazsolával karöltve. Ha megpuhult, szűrjük le, és tegyük félre.
Az olívaolajat egy serpenyőben hevítsük fel, majd dobjuk rá a szeletelt fokhagymát, és pirítsuk meg. Ezután mehetnek hozzá a fűszerek, 1-2 perc pirítás, majd a vékonyra vágott sült hús.
Jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a rizst, egy gyors keverés, majd a lecsöpögtetett csicseriborsó következik.
A végén pedig az aprított zöld fűszerek, ribizli és durvára vágott mogyoró, amivel pirítani már nem kell, csak jól átforgatni.
Tálalásnál még egy adag sült hagymával is megszórjuk!
0 Megjegyzések