Fogszabályozás okán eltiltottak többek közt a főtt kukoricától is. Ez a válaszom erre is meg a kánikulára is.
Hozzávalók: / 4 adag

0.5 kg csemegekukorica (3 cső)
2 gerezd fokhagyma
1.5 dl alaplé (vagy víz)
8 közepes db paradicsom (kisebb, sárga paradicsom)
1 db sárga kaliforniai paprika (közepes)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 lime-ból nyert limelé
0.5 citromból nyert citromlé
50 ml olívaolaj

Elkészítés:

A kukoricát megtisztítjuk a zöld héjától, és egy éles késsel levágjuk róla a szemeket. Érdemes egy nagy tál fölött végezni, hogy ne szálljon szanaszét. Egy marokkal félreteszünk a díszítéshez.
Turmixgépbe tesszük a nagyobb darabokra vágott paradicsommal, a paprikával és az alaplével. Hozzáadjuk a fűszereket, a citrusleveket, és alaposan összeturmixoljuk.
Hűtőbe tesszük egy-két órára. Ha utána túl sűrű lenne, adunk hozzá egy kis vizet, és még egyszer összeturmixoljuk.
Kukoricaszemekkel, lila hagymával és korianderrel díszítjük, illetve rácsepegtetünk néhány csepp olívaolajat és lime-ot.