Már napok óta kívántam egy csirkemelles-tejszínes-kukoricás ragut, de nem találtam olyan receptet, ami megfogott volna. A Hozzávalók túl ízetlennek hangoztak, ezért úgy döntöttem, hogy füstölt krémsajtot teszek bele. Nem kellett csalódnom, nagyon jó ízt adott neki, karakteres lett tőle az étel.
Hozzávalók / 6 adag
1000 g csirkemell filé
5 dl főzőtejszín
240 g csemegekukorica (1 konzerv)
10 dkg tömlős krémsajt (1 db füstölt sajt ízű)
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 ek vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A csirkemellet megmossuk, apró kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, vajon fehéredésig sütjük. A fokhagymát lereszeljük/áttörjük, hozzáadjuk.
Amikor elfőtte a levét, egyszerre hozzáadjuk a konzerv kukoricát, a tejszínt és a füstölt sajt ízű tömlős sajtot. Ha szeretnénk kicsit intenzívebb füstölt ízt, akkor egy kevés füstölt sajtot is reszelhetünk bele.
Ízlés szerint fűszerezzük. Majorannát mindig teszek bele, de volt rá példa, hogy egy kevés kakukkfű vagy bazsalikom is belekerült.
1-2 evőkanál kukoricakeményítőt adagolunk bele apránként, jól elkavarjuk benne. Ettől fog összesűrűsödni. Kóstolgatjuk, ha sótlannak találjuk, egy kiskanál delikáttal nem rontjuk el. Párolt rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!
0 Megjegyzések