Vendégeket vártunk, és a hidegtálhoz készített fasírtot makaróni tésztával variáltam. Azonkívül, hogy ízletes, különleges formájával nagyon szépen mutatott a vendégváró asztalon. Franciasalátával és majonézes tojássalátával kínáltam, barátaink legnagyobb örömére.
Hozzávalók / 6 adag

0.5 kg darált sertéshús
2 db zsemle
1.5 dl tej
2 db tojás
1 közepes db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
1 kk fekete bors (vagy ízlés szerint)
2 tk fűszerpaprika
só ízlés szerint
7 dkg makaróni
5 dkg zsemlemorzsa (kb.)

Elkészítés

A tejbe beáztatjuk a zsemlét. A fokhagymát összezúzzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, a tojásokkal, olajjal, a tejből kinyomkodott zsemlével és a kétféle hagymával. Ha lágynak találnánk, tegyünk bele kevéske zsemlemorzsát. Letakarva hűtőbe tesszük, amíg elkészül a makaróni.
A makarónit forrásban lévő sós, olajos vízben megfőzzük. Szűrőtálba borítjuk, és hagyjuk teljesen lecsepegni.
Egy méretes sütőpapírt meghintünk zsemlemorzsával, és erre téglalap alakban elterítjük a fasírtmasszát. Erre a "fasírtlapra" lerakosgatjuk egymás mellé a főtt makaróniszálakat. Ezután a sütőpapír segítségével feltekerjük a makarónival kirakott fasírtot. Olajozott tepsibe fektetjük, megkenjük olajjal, meghintjük zsemlemorzsával, majd itt-ott ismét olajat csepegtetünk rá. Alufóliával letakarjuk.
Előmelegített sütőbe tesszük. A sütés félidejében levesszük róla a fóliát, és szép pirosra sütjük. Amikor kész, kivesszük egy vágódeszkára. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Szeletekre vágjuk, és ízlésesen elhelyezzük a kínáló tálon. Petrezselyemzölddel díszítjük.