Végre egy pite, amely nem édes!
Hozzávalók / 4 adag
Tészta
20 dkg finomliszt
7.5 dkg vaj
2.5 dkg kacsazsír
1 db tojás (felverve)
Töltelék
3 ek joghurt (sűrű, pl. görög joghurt)
3 ek dijoni mustár
6 közepes db paradicsom (szeletelve)
1 kávéskanál só (tengeri)
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
5 szál kakukkfű (friss)
10 db olajbogyó (összevagdalva)
3 ek olívaolaj
Elkészítés
Tészta
A vajat, kacsazsírt összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a felvert tojást.
Az összegyúrt tésztát folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt 190 fokra melegítjük.
Pihentetés után kinyújtjuk a tésztát, majd belesimítjuk egy 25 cm átmérőjű, kerek lepényformába.
Töltelék
Keverjük össze a mustárt, a sűrű joghurtot az összevagdalt olívabogyóval.
Kenjük egyenletesen a lepénylapra.
Rendezzük el rajta a paradicsomszeleteket. Fűszerezzük, és szórjuk meg kakukkfűlevelekkel.
Sütés
Süssük 40 percig 190 fokon. Miután a sütőből kivettük, a pite tetejét locsoljuk meg 3 ek. olívaolajjal.
0 Megjegyzések