Egy kicsit szószosabb, nyári, laktató ételt szerettem volna, amit sikerült is elérnem. Bátran ajánlom mindenkinek.
Hozzávalók / 4 adag

1.5 db csirkemell filé
1 közepes db vöröshagyma
2 ek olívaolaj (ízlés szerint)
4 közepes db paradicsom
4 közepes db paprika
1 közepes db cukkini
só ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
bors ízlés szerint
fokhagymapor ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
2 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük. Pirospaprikát teszünk rá, és felöntjük egy pici vízzel (én feles poharat szoktam használni erre a célra).
Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és a fűszereket.
Amíg a csirkemell párolódik, felkockázzuk a paradicsomot (érdemes érett paradicsomokat választani, akkor le lehet húzni a héját, és a fogyasztásnál nem lesz zavaró) és a paprikát. Amikor már a csirkemell kb. félig készen van, hozzáadjuk ezeket a zöldségeket.
Ezután következik a cukkini, amit a reszelő nagyobb fokán lereszelünk, és besózva 4-5 percig állni hagyunk. Ekkor levet enged, amit kinyomkodunk (nem szeretnénk, hogyha az ételünk nagyon vizes lenne).
Amikor a paradicsom már szépen belefőtt az ételbe (már csak a nagyobb darabok vannak egyben), akkor hozzáadjuk a cukkinit is. Néhány perc alatt összefőzzük, és készen is vagyunk.