Az egyik legnagyobb nyári kedvenc - ezúttal egy egyszerű, alapverzióban!
Hozzávalók / 6 adag

1 közepes db közönséges tök
2 ek olívaolaj
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
35 dkg darált sertéshús
2 bögre rizs (főtt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor kapor
2 db tojás
2 ek fűszerpaprika
2 dl tejföl
50 g zsemlemorzsa
1 dl víz

Elkészítés

A tököt félbevágjuk, kimagozzuk, húsát kicsit kivájjuk kanállal.
Az olívaolajat felmelegítjük, és megfuttatjuk rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, míg kicsit elveszítik a nyersségüket.
A darált húst, a megpárolt hagymákat, a fűszerpaprikát, sót, borsot, a főtt rizst, a csokor kapor felét apróra vágva, a két tojással együtt egy tálba öntjük, és alaposan összekeverjük.
Beletöltjük a kivájt tökbe. A tejfölt összekeverjük a kapor másik felével, majd rákenjük a töltelékre.
Megszórjuk a zsemlemorzsával, aláöntjük az egy deci vizet, és 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk. 50 perc alatt készre sütjük, Ha szükséges, félidőben letakarjuk alufóliával.