Mikor már nem tudja az ember, mit is főzzön, semmi ötlet nem jön, aztán benéz a hűtőbe/fagyasztóba, és megnézi, mit is talál otthon, hát ez is épp így készült:)
Hozzávalók: / 3 adag

rakott hús
1 db csirkemell filé
5 dl passzírozott paradicsom
100 ml főzőtejszín
25 dkg mexikói zöldségkeverék
25 dkg olaszos zöldségkeverék
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
200 g sajt
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál pizza fűszerkeverék
1 teáskanál nádcukor
0.5 dl napraforgó olaj

köret
1 kg újkrumpli
fűszerpaprika ízlés szerint
só ízlés szerint

Sütőzsiradék
köret
5 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

Egy nagyobb csirkemellet vastagabb, kb. 6 szeletre vágjuk, jól bedörzsöljük sóval és borssal mindkét oldalát. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd 3-4 perc alatt a húsok mindkét oldalát elősütjük.
Egy tálkában összekeverjük a paradicsomszószt, tejszínt, bazsalikomot, pizza fűszerkeveréket és a cukrot.
A kétféle zöldségkeveréket összekeverjük, kis pizzafűszerrel meghintjük. Egy hőálló tál aljába rakunk belőlük, hogy mindenhol legyen, erre helyezünk 3 szelet csirkemellet. Majd a csirkemellek tetejét megkenjük a paradicsomos szósz felével. A csirkemellek tetejére ismét zöldséget teszünk, majd jöhet a maradék 3 szelet csirkemell, majd a maradék szósz.
A tetejére reszelt sajtot szórunk. A sütőt 180 fokra melegítjük, hőlégkeverésen. Majd kb. 30-40 percig sütjük, míg a sajt szépen meg nem barnul a tetején.
Az újkrumplikat megmossuk, majd cikkekre vágjuk, forró olajban aranysárgára sütjük. Ha kész, sózzuk, és meghintjük fűszerpaprikával. Melegen tálaljuk a rakott hússal.