Valami egyszerű, de különleges köretet szerettem volna készíteni hagymás csirkemell mellé. Fonnyadt néhány kaliforniai paprika a tárolóban, a többi hozzávaló is kezdte megadni magát, a bulgur pedig az eredeti terv része volt. 
Hozzávalók: / 4 adag

100 g bulgur
4 közepes db piros kaliforniai paprika
3 közepes db gomba
1 ek olívaolaj
1 nagy db vöröshagyma
1 kis db cukkini
6 db koktélparadicsom
200 ml víz
só ízlés szerint

Elkészítés:

A bulgurt átmossuk, és feltesszük főni egy nagy csipetnyi sóval. A víz kb. két ujjnyira lepje el.
Egy serpenyőben olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd ha már majdnem kész, hozzáadjuk a gombát, majd a cukkinit, végül pedig a paradicsomot. Ha minden összefonnyadt, félretesszük.
Ha a bulgurról elfőtt a víz, takarjuk le, és hagyjuk pihenni 15 percig, közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra, hőlégkeverésen.
A paprikákat megmossuk, és levágjuk a "kalapjukat", majd kimagozzuk. Vigyázzunk, hogy ne sértsük meg a paprika oldalát!
Forgassuk össze a zöldségeket a bulgurral, majd kanalazzuk bele a paprikákba. Tegyük vissza a paprika kalapját.
Egy tepsibe tegyünk kb. 2 centis vizet, erre tegyük rá a töltött paprikákat, és süssük 20 percig. Jó étvágyat!