Egy igazi hétvégi fogás, amit érdemes kipróbálni, ha valami igazán jóízű étellel szeretnénk előrukkolni a családnak, barátoknak! ;)
Hozzávalók: / 4 adag

A húshoz
50 dkg sertésszűz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 dkg vaj
A burgonyakarikához
1 kávéskanál fűszerpaprika
0.5 kávéskanál cayenne bors
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
60 dkg burgonya
2 dkg vaj
1 dl olívaolaj

A lecsóhoz
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
4 közepes db paprika
2 közepes db paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyakarikához
A fűszereket egy kisebb tálban jól összekeverjük.
A burgonyákat karikákra vágjuk, majd egy kivajazott tepsibe tesszük. Olívaolajjal meglocsoljuk, rászórjuk a fűszerkeveréket, majd a kezünkkel jól összekeverjük.
Mehet a sütőbe, 180 fokon, kb. 20 perc alatt el is készül. Jöhet a lecsó!

A lecsóhoz
A zöldségeket és a szalonnát megtisztítjuk, aprítjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből. A hátramaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát. Néhány percig főzzük, majd jöhet a paradicsom és a fűszerek, kb. 10 perc alatt összesütjük az egészet.
Jöhet a hús!

A húshoz
A húst megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Picit megnyomkodjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd félretesszük.
Egy serpenyőben egy kevés vajat hevítünk, majd oldalanként néhány perc alatt megsütjük az érméket.