Őszibarackszezonban minden módját meg kell találni a felhasználásnak :D
Hozzávalók: / 4 adag
1 ek olívaolaj
500 g csirkemell filé (szeletelve)
1 közepes db vöröshagyma (kockázva)
1 szál rozmaring (aprítva)
3 gerezd fokhagyma (aprítva)
80 g barna cukor
3 ek mustár
3 ek szójaszósz
4 db őszibarack (pucolva, kockázva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés:
Csirkemellet szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal fűszerezzük, és olívaolajon mindkét oldalon készre sütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
A "húsos" olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a rozmaringot.
Amikor már illatoznak a fűszerek, hozzáadjuk a cukrot, a mustárt és a szójaszószt, és csomómentesre főzzük.
Hozzáadjuk az őszibarackot, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük a fűszeres szószban.
Végül visszatesszük a hússzeleteket a szószba, és még kb. 5 percig sütjük. Rizzsel, melegen tálaljuk.
0 Megjegyzések