Egy egyszerű túrós tallér liszt vagy dara nélkül. Óvatosan fordítsuk a tallérokat, mert nagyon puhák, omlósak. Mielőtt egy újabb adagot tennénk a serpenyőbe, háztartási papírral törüljük ki a serpenyőt. Tálaljuk forrón, kevés porcukorral megszórva, vagy lekvárral.
Hozzávalók: / 2 adag
250 g tehéntúró (krémes)
2 db tojás
1 ek cukor
1 csipet só
75 g kókuszreszelék
50 ml napraforgó olaj (a sütéshez)
Elkészítés:
A túrót elkeverjük a tojással, sóval és a cukorral, majd hozzádolgozzuk a kókuszreszeléket. Kb. 10 percet hagyjuk állni.
Egy teflonserpenyőben kevés olajat felforrósítunk, kanállal kb. félkanálnyi halmokat rakunk, egy kicsit ellapítjuk, majd oldalanként 2-3 perc alatt aranysárgára sütjük.
0 Megjegyzések