A nizzai tonhalsalátának rengeteg változata van - ez egy egyszerű, könnyű, kánikulára való darab!
Hozzávalók: / 2 adag

2 db főtt tojás
10 dkg zöldbab (ceruzabab)
só ízlés szerint
0.25 db zöld kaliforniai paprika
6 db koktélparadicsom
1 dl olívaolaj
2 ek fehérborecet
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
80 g római saláta (10 levél)
10 db olajbogyó
10 dkg tonhal (egy doboz)

Elkészítés:

A tojást és a babot külön-külön lábasban megfőzzük. Mindkettőt főzzük olyan állagúra, amilyet szeretünk!
A salátát mossuk meg és tépkedjük össze, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a kettévágott paradicsomot, az olajbogyót és a vékonyra vágott kaliforniai paprikát. Ha kész a bab, azt is tegyük hozzá.
Az olívaolajat és a fehérborecetet keverjük ki a sóval és a borssal, öntsük le az öntettel a salátát, és keverjük el.
Tegyük a salátát tálba, és tegyük mellé a félbevágott főtt tojásokat, majd a nagyobb darabokra morzsolt tonhalat.