Bármilyen körettel vagy csak simán salátával tálalható.
Hozzávalók: / 4 adag

6 db csirke felsőcomb
2 közepes db vöröshagyma
1 közepes db brokkoli
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 ek napraforgó olaj
5 dkg finomliszt
2 dl tej
2 dl főzőtejszín
3 ek majonéz
1 csokor petrezselyem
5 dkg vaj

Elkészítés:

Csirkecombot megmossuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megpucolt hagymát cikkekre vágjuk, és a húsok tetején elosztjuk. Fóliával letakarva sütjük.
Vajat felolvasztjuk, meghintjük liszttel. Csomómentesre keverjük, és ráöntjük a tejszínnel elkevert tejet.
Fűszerezzük sóval, borssal, belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldjét és a majonézt.
Brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük.
Amikor a hús félig megsült, rátesszük a főtt brokkolit, meglocsoljuk a szósszal, és fólia nélkül készre sütjük.