Hidegen, melegen egyaránt finom. A paradicsomos keveréket ízesíthetjük chilipehellyel is. Tálalhatjuk köretként vagy önálló ételként.
Hozzávalók / 2 adag

200 g kuszkusz
300 ml zöldség alaplé
1 közepes db lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
30 dkg koktélparadicsom
3 ek olívaolaj
1 ek sűrített paradicsom
100 g feta sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
római kömény ízlés szerint
1 csipet cukor
2 szál menta

Elkészítés

A levest felfőzzük, hozzákeverjük a kuszkuszt, levesszük a tűzről, és lefedve hagyjuk kb. 10 percet állni.
A hagymát meghámozzuk, ketté-, majd vékony szeletekre vágjuk. A meghámozott fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomokat elfelezzük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Rászórjuk a kétféle hagymát, és közepes hőmérsékleten üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomokat. Sóval, borssal, cukorral és római köménnyel ízesítjük, kb. 5 percig dinszteljük.
A mentaleveleket letépkedjük, apróra vágjuk. A fetát elmorzsoljuk.
A kuszkuszt egy villával fellazítjuk, a paradicsomos keverékhez adjuk, elkeverjük. Megszórjuk a morzsolt fetával és az apróra vágott mentával.