Amikor felvettek az új iskolámba, az igazgató asszony meghívott egy kerti partira, hogy ismerkedjek a kollégákkal. Valami gyors, sós sütit akartam vinni. Ez sült ki az otthon talált alapanyagokból. Hamar elfogyott. :)
Hozzávalók / 4 adag

1 csomag leveles tészta
15 dkg bacon
1 közepes fej vöröshagyma
3 db paradicsom
10 dkg olajbogyó
20 dkg sajt
2 teáskanál napraforgó olaj
1 teáskanál cukor
ételízesítő ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 púpozott ek finomliszt

Elkészítés

Kezdésnek előkészítjük a Hozzávalókat. A leveles tésztát korábban kivesszük, hogy kiolvadjon. A paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk. A bacont vékony csíkokra, a hagymát és az olajbogyót apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.Kevés olajon lepirítjuk a bacont, majd a hagymát. Ezután megy rá a paradicsom, és lehet ízlés szerint fűszerezni. Addig forraljuk, amíg besűrűsödik (pici liszttel lehet rajta gyorsítani). Levéve a tűzről hozzáadjuk az olajbogyót.A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a raguval, megszórjuk sajttal, majd derelyevágóval felszeleteljük.Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, majd forró, 200-220 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat! :)