Első alkalomra próbaként amikor készítettem, családom kissé furának találta, de amikor ettek belőle, azt mondták, mama igazi feltaláló vagy, ez nagyon szuper lett. Így most hétvégén újra elkészítettem, dupla adagban, annyira ízlett az unokáknak, hogy jöttek még, mama kérünk még a finom sütidből. Boldog voltam, hogy egész családomnak nagyon ízlett. Én előző nap kimagoztam a barackot, rá a Hozzávalók:at, kissé összenyomkodtam, az egészet jól elkevertem, egy éjszakát állni hagytam még. Így aztán mondták is, igazi jó süti, nem édes, de mégis desszert. 
Hozzávalók: / 8 adag

5 db tojás
5 dkg cukor
8 evőkanál finomliszt
1 csipet szódabikarbóna
0.5 dl napraforgó olaj
20 dkg sárgabarack (kimagozva)
2 ek cukor
2 ek víz
3 csipet citromsav
1 ek sertészsír (tepsi kenéshez)

Elkészítés:

Sárgabarackot előre kimagozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot, vizet, citromsavat, majd kissé összenyomkodjuk, elkeverjük, és egy éjszakára hűtőben hagyjuk állni.
5 tojást 5 evőkanál cukorral fehéredésig kézi mixerrel kikeverünk.
Majd hozzáadjuk a sárgabarackot lével együtt, ehhez apránként szódabikarbónával elkevert lisztet, fakanállal óvatosan összekeverjük, végül hozzáadjuk az étolajat, azzal is elkeverjük.
Ezután egy 30x25-cm tepsit puha zsírral kikenünk, a szélét is, fehér sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a széle kilógjon.
Így öntjük bele a sárgabarackos piskótamasszát, és egyenletesen elsimítjuk.
Majd előmelegített sütőben, 200 fokon, először a rácsot alsó részre tesszük, úgy sütjük 15 percig, majd kivesszük a tepsit egy deszkára, és középső részre tesszük a rácsot, úgy a tepsit, de megfordítva, ami kívül volt, az a fele került belülre.
Ezután már így sütjük készre, sütés idő 35-40-perc, ez gáztűzhelyektől is függ, de jó, ha csinálunk tűpróbát, s ha nem ragad rá, akkor kivehetjük, tepsit deszkára tesszük.
Egy nagyobb konyharuhát kiterítünk, és sütőpapírral együtt kiemeljük a tésztát, ezután konyharuhával együtt rácsra tesszük kihűlni. Ha kihűlt, teljesen felszeleteljük, és vaníliás porcukorral szórjuk meg. Jó étvágyat hozzá!!!