Szaftos, aromás, egyszerű és nagyon finom ez a sütemény. A tésztát ízesíthetjük kevés szegfűszeggel vagy kardamommal is.
Hozzávalók: / 4 adag

A tésztához:
2 db tojás
3 ek cukor
80 g sárgarépa (finomra reszelve)
0.25 tk gyömbér (finomra reszelve)
75 g mandula (darált)
0.5 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 tk sütőpor
0.25 tk fahéj
1 tk vaj (a forma kikenéséhez)

A citrommázhoz:
50 g porcukor
0.5 citromból nyert citromlé

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat a cukorral, kézi mixerrel habosra keverjük. Hozzákeverjük a sárgarépát és a gyömbért, majd a kakaóval, sütőporral és fahéjjal elkavart mandulát.
A tésztát egy 20x15x5 cm-es, kevés vajjal kikent tepsibe simítjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Kivesszük.
A mázhoz a porcukrot egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a citromlevet, és jól elkeverjük. A mázat a még meleg süteményre simítjuk, megszórjuk kevés reszelt sárgarépával, és hagyjuk hűlni.