A sertésköröm nem mindenki kedvence, pedig pörköltnek elkészítve igazán finom tud lenni. Próbáljátok ki ez a verziót, nem fogtok csalódni!
Hozzávalók / 4 adag

2 ek sertészsír
1 kg sertésköröm
2 közepes db vöröshagyma
1 közepes db tv paprika
0.5 közepes db hegyes erős paprika
2 közepes db paradicsom
2 ek fűszerpaprika
1 ek őrölt fűszerkömény
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
5 dl víz (kb.)

Elkészítés

A zsíron megpirítjuk a hagymát, amire rászórjuk a paprikákat és a paradicsomot. Kis ideig pároljuk őket.
A fűszerpaprikával meghintjük a zöldségeket, és löttyintésnyi vízzel felengedjük. Lassú tűzön, hagyjuk, hogy a víz "elpárologjon".
Ekkor rátesszük a sertéskörmöt a pörköltalapra. Az egyszerűség kedvéért a hentest kérjük meg, hogy vágja fel a körmöket a pörkölthöz. Amúgy eléggé megküzdenénk vele otthon.
Sózzuk meg az egészet rendesen, és szórjuk a körömre az őrölt fűszerköményt. Plusz ennél a pontnál adjuk még a pörkölthöz a szeletelt fokhagymát.
Öntsük fel vízzel a körmöt úgy, hogy épp ellepje. Majd lefedve, lassú tűzön 3 órát főzzük. Eleinte ne kavargassuk, csak rázogassuk az edényt úgy, mintha bográccsal dolgoznánk. Az utolsó 1 órában pedig levehetjük a fedőt, hogy szépen besűrűsödjön a pörkölt.
Főtt krumpliva, vagy csak simán kenyérrel fogyaszthatjuk is!