Anyukámtól lestem el még jó régen, ő már a 80-as években felfedezte a családnak a patiszont. Rántva, töltve, és így tejfelesen-pörköltösen.
Hozzávalók / 2 adag

1 közepes db patisszon
1 dl tejföl (20%-os)
1 evőkanál finomliszt (én kölesliszttel sűrítek)
1 közepes fej vöröshagyma
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
1 kis db paradicsom
0.5 db zöldpaprika
2 ek olívaolaj

Elkészítés

A hagymát apróra darabolva megfonnyasztjuk az olívaolajon.
Megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk a megpucolt, kimagvazott, felkockázott patiszont. Ízlés szerint sózzuk, lassú tűzön fonnyasztani kezdjük.
Ha már egy kis levet eresztett, hozzáadjuk a majorannát, a paradicsomot és zöldpaprikát (lehet csípőset is), majd még egy kis vízzel felöntjük, és fedő alatt rotyogtatjuk, amíg megpuhul.
Amikor megpuhult a patiszon, belepréseljük a fokhagymákat, kevés őrölt borsot adunk hozzá, végül a tejfölben elkevert kevés (köles)liszttel behabarjuk.
Még egy rottyantás és kész is.