Egy baráti házaspárral szoktunk időnként a kertben bográcsolni. Ők nyulakat tenyésztenek, így mindig van utánpótlás.
Hozzávalók / 4 adag

1.2 kg nyúlhús
3 közepes fej vöröshagyma
1 közepes db zöldpaprika
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
3 dl vörösbor
1 csapott ek finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítés

A  vöröshagymát, fokhagymát felkockázzuk.
A  füstöltszalonnát csíkokra vágjuk.
A zöldpaprikát kettévágjuk.
A  paradicsomokat negyedeljük.
A  nyulat a paprikáshoz feldaraboljuk
Hideg vízben  áztatjuk.
A  füstöltszalonnát kisütjük.
Rátesszük a hagymákat, ledinszteljük.
Beletesszük a paradicsomot, paprikát.
Levesszük a tűzről és belekeverünk 1ek  fűszerpaprikát.
Hozzáadunk 2 dl  vizet, forraljuk, amí a víz elpárolog.
Belerakjuk a felaprított nyúlhúst.
Beleöntünk 2dl  vörösbort és vízzel felengedjük.
Sózzuk, borsozzuk, őrölt köményt adunk hozzá.
Fedő alatt puhára főzzük. (nekem 2,5 óra kellett)
Közben az elfort levet pótóljuk.
Ha a hús puha, hozzáöntjük a maradék 1dl  vörösbort - ha még nem ittuk meg -.
Annyi fűszerpaprikát adunk hozzá, hogy szép szine legyen.
A tejfölt kis tálkába öntjük.
Beletesszük a lisztet és szedünk hozzá a paprikás levéből.
Csomómentesre elkeverjük.
Beleöntjük a paprikásba és összeforraljuk.