Több külföldi képen láttam már, de receptet sosem néztem hozzá, mert én elég egyértelműnek látom a kivitelezést.
Hozzávalók / 3 adag

1 kg burgonya
15 dkg sajt (szabadon választott a sajt)
10 szelet bacon
1 közepes db lila hagyma
2 szál rozmaring
3 kávéskanál fűszersó (szintén ízlés szerint és a sült krumpli fűszersó)
3 kávéskanál só (ízlés szerint)
1 dl napraforgó olaj


Elkészítés

A burgonyát előfőzzük (sót is teszünk a vízbe) tíz percig. Lehűtjük, majd bevagdossuk óvatosan.
Tepsire tesszük, és a bevagdosott részeket megtöltjük a felkockázott sajttal, baconnal és a feldarabolt hagymával.
Megszórjuk rozmaringgal, fűszersóval, sóval, meglocsoljuk olajjal, és betesszük a sütőbe.
40 perc legalább kell neki közepes hőfokon. Néha nem árt kóstolgatni egy kis szelet krumplit, hogy elég puha-e.