Maga egyszerűségében, mégis intenzív ízvilágával teljes élményt nyújt. Egyszerre köret és főétel.
Hozzávalók / 2 adag

A töltött burgonyához
4 db burgonya (sütnivaló)
20 dkg csirkemell filé
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
chili ízlés szerint
krumpli fűszersó ízlés szerint
2 ek tejföl
15 dkg sajt (reszelt)

A tepsi kikenéséhez
1 ek napraforgó olaj


Elkészítés

A burgonyákat megmossuk, levágjuk a tetejét, a közepét kikanalazzuk, és fűszersóval bedörzsöljük.
A csirkemelleket feldaraboljuk, sóval, borssal, köménnyel, chilivel, és kevés tejföllel összedolgozzuk. Én aprítógépben szoktam.
A sütőt előmelegítjük.
A burgonyákat megtöltjük a hústöltelékkel, és a sütőlap alját beolajozzuk.
A kalapokat is mellé tesszük megsülni.
Amikor már szinte kész, megszórjuk sajttal, megvárjuk, míg megsül rajta.