Krémlevest nagyon egyszerű készíteni. Ha egyszer megtanulunk egy alapreceptet, akkor azt később számtalan formában variálhatjuk. Nagyon egészséges a krémleves, fogyasszunk belőle minél többet!
Az alábbiakban 3 nagyon fontos kelléket mutatunk be, mely elengedhetetlen a tökéletes krémleves elkészítéséhez.

1. Botmixer

Ha krémleves főzésre adtuk a fejünk, tudnunk kell, hogy botmixer nélkül nem fog menni. Vagyis biztosan másképp is pépesíteni lehet a zöldségeket, de a botmixer nagyon szükséges ahhoz, hogy krémes állagú legyen a levesünk.

A hagyományos mixerrel ellentétben a botmixer összenyomja, majd szépen felhabosítja, és krémesíti a masszát.

2. Zöldséghámozó

Mivel elég sok zöldségre lesz szükségünk egy jóféle krémleves elkészítéséhez ajánlott beszerezni egy zöldésghámozót.

Így gyorsabban fognak menni az előkészületek. A legtökéletesebb választás egy, a nagyobb nyomásnak is ellenálló cirkónium-oxid pengéjű hámozó lehet.

3. Mérleg

Sose gondoltad eddig, hogy a levesek hozzávalóit is jó,ha grammra pontosan leméred. Jó, ha kipróbálod ezt a módszert, mert nagyon fontos a krémleves esetében, hogy semmiből ne tegyünk túl sokat, vagy keveset.

A pontos adag biztosítja a kellemes ízvilágot. Szerezzünk be egy digitális mérleget, és szépen méregessük ki a szükséges zöldségek pontos adagját. Ha lehet, igyekezzünk csak vegyszermentes zöldségeket használni.