Minden utcasarkon levendulát árulnak, ezért nem hagyhattuk ki ennek a szuper illatos keksznek az Elkészítését. A reggeli tea/kávé mellé tökéletes választás! :)
Hozzávalók/ 12 adag

300 g finomliszt
20 g kukoricaliszt
1 tk sütőpor
1 db szárított levendula (teáskanál)
5 dkg aszalt vörös áfonya (3 evőkanál)
0.5 citromból nyert citromhéj
300 g vaj
80 g porcukor
1 db tojás


Elkészítés

Egy tálba öntjük a liszteket, a sütőport, a levendulát, a vörös áfonyát és a reszelt citromhéjat. Jól elkeverjük, és félretesszük.
Előveszünk egy másik tálat, krémesre keverjük a vaj-porcukor párost, majd elkeverjük benne a tojást is. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, simára keverjük, és legalább 1 órára a hűtőben pihentetjük.
A lehűlt masszából teáskanállal kisebb adagokat mérünk, egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és finoman kilapítjuk.
180 fokon kb. 10 percig sütjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.